Jako člen máte plný přístup ke všem tipům na vína, kompletním popisům přípravy a zvýhodněným cenám.
7. ledna 2019
Salvy petard utichly, záře ohňostrojů pohasly a my začínáme odznova. Věřím, že většina z nás s čistou hlavou... :-) V lednových tipech vineval vám chci ukázat, jak zajímavá vína se dají koupit za pár korun. A když je podle přiloženého návodu správně připravíte a podáte ze správných sklenic, budete nadšení. Tady jsou: dvě bio vína z Čech a dvě úplně jiná z Chile.
Mělnicko, Česká republika
Popis vína: Vůně je jemná, středně plná a středně intenzívní, zajímavě podmanivá, přirozená a vyvážená, minerálně-ovocná (třešně, višně), s citelnou kořenitostí a dotekem hořké čokolády. Chuť na vůni navazuje, přidává se jemná slanost. Víno je dobře postavené, šťavnaté, čisté, přirozené a srovnané, v těle střední, se středními hladkými vyzrálými taniny a střední až delší perzistencí.
Popis vína: Vůně je velmi příjemná, plnější a poměrně intenzívní, čistá, přirozená a vyvážená, minerálně-ovocná (černé třešně, švestky, brusinky, jemná citrusová linka), s lehkou kořenitostí. Chuť na vůni navazuje, přidává se jemná peckovina. Víno je velmi dobře postavené, úžasně šťavnaté a harmonické, se syrovějším přirozeným projevem, v těle střední až plnější, se středními až vyššími vyzrálými ovocnými taniny, a delší perzistencí.
Maipo Valle, Chile
Popis vína: Vůně je plnější a intenzívní, lehce nazrálá a vyvážená, minerálně-ovocná (tostružiny, černý rybíz, lehká citrusová linka), s tóny koření (bobkový list, pepř). Chuť na vůni dokonale navazuje. Víno je velmi dobře postavené, šťavnaté a srovnané, v těle střední, se středními až vyššími ovocnými taniny a delší perzistencí.
Choapa Valle, Chile
Popis vína: Vůně je plná a intenzívní, elegantní, vyvážená a podmanivá, lehce nazrálá, minerálně-ovocná (moruše, přezrálé ostružiny, borůvky), s tóny bylinných extraktů, jitrocelového sirupu, koření, vanilky a ušlechtilého dřeva. Chuť na vůni dokonale navazuje. Víno je velmi dobře postavené, šťavnaté a harmonické, v těle plnější, s vyššími hladkými vyzrálými ovocnými taniny a delší perzistencí.
Autor článku: PLI