Dubnové tipy na vína za zvýhodněnou cenu

Poslední dny nám šla teplota konečně nahoru a jaro se neodbytně hlásí o slovo. Přesto ještě zůstanu u vín červených, která se báječně hodí na večerní popíjení v přírodě nebo třeba na balkóně. A taky ještě navážu na minulý měsíc a představím jedno velké supertoskánské víno, které je vhodným maskulinním protipólem ke krásce z minulého měsíce.

Anita & Hans Nittnaus, Blaufränkisch „Kalk und Schiefer“, 2014

Burgenland, Rakousko

Popis vína: Vůně je plnější a poměrně intenzívní, zajímavě krémová, ovocná (ostružiny, švestkový a višňový kompot), s citelnou mineralitou, výraznou kořenitostí a jemnými tóny dřeva. Chuť na vůni navazuje. Víno je velmi dobře postavené, šťavnaté a harmonické, má střední až plnější vyzrálé taniny, střední až plnější tělo a delší až dlouhou perzistenci.

Příprava: Otevřete cca hodinku před konzumací nebo přelijte na půlhodinku do karafy.

Teplota: 15 až 17 °C
Sklo: Syrah ( foto 1)
Gastronomie: Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem; divočina nebo jehněčí; hovězí guláš.


Přihlašte se a čtěte celý článek.