Jako člen máte plný přístup ke všem tipům na vína, kompletním popisům přípravy a zvýhodněným cenám.
19. září 2014
Nenápadná malá restaurace s veganskými pokrmy bez tepelné úpravy. To je Raw Cha. Nachází se v samotném centru Prahy a již u vchodu láká kolemjdoucí svůdnou vůni zralého čerstvého ovoce nadstandardní kvality. Kdo si přeje ochutnat Raw kuchyni, má báječnou příležitost ji vyzkoušet…
Restaurace se nachází v atriu činžovního domu v ulici Na Poříčí, nedaleko Náměstí Republiky, na Praze 1. Vchod do průjezdu je možno velmi snadno přehlédnout. Samotná restaurace má pět stolů uvnitř a tři v atriu. Interiéru vévodí přírodní materiály a police s čaji, které jsou zde k zakoupení. U vchodu je regál s čerstvým ovocem a zeleninou, a také suroviny pro zde podávané pokrmy. Ty si lze odnést s sebou, jejich kvalita je perfektní, hlavně zralost a chutnost ovoce. Jejich vůně proniká až do restaurace.
Příjemná, mladá, snaživá. Více úsměvů by návštěvníkům pomohlo cítit se ještě lépe.
Během oběda se podává polévka, salát a hlavní jídlo. Vše se dá kombinovat. Večeře (od 15 hodin) se vybírají ze stálého menu, kde jsou různé variace známých jídel (např. variace na sushi) či originální recepty. Musím zdůraznit, ze Raw Cha je restaurací veganskou a jídla jsou málo tepelně upravována. Aktuálně je to populární způsob stravování po celém světě. Jídla vynikají nápaditým a netradičním způsobem zpracování zeleniny, ovoce a ořechů. Zvláštní kapitolou jsou pak dezerty, které jsou famózní a například čokoládový nebo mangový dort si nikdy nenechám ujít.
Víno se v Raw Cha nepodává, avšak milovníci čaje či zeleninových a ovocných šťáv si přijdou na své.
Příjemný, rodinně působící podnik s poklidnou atmosférou, vhodný pro obědy či večeře bez shonu a stresu.
Raw mrkvová polévka s avokádem a kešu smetanou: 79 KčRaw kokosové ravioli z mladých kokosů s hlívou ústřičnou: 189 KčRaw višňový kešu cheesecake: 79 Kč
Skvělá příležitost ochutnat vynikající jídla připravovaná tak trochu jinak. Doporučuji nezapomenout na dezerty.
Hodnocení: *** (ze 4 možných)
Autor článku: JFK