Aktuální degustace vineval

Jak chutnají jednotlivé odrůdy a jak je poznat? Jak voní a chutná stejné víno z různých sklenic? Chutná víno jinak, když jej správně připravíme? Jak moc se liší stejné víno v mladém stádiu a v lahvové zralosti, a kdy je ten správný čas? Jaký vliv má na víno půda a jaký způsob vinifikace? Odpovědi na tyto i další otázky poznejte vlastními smysly na degustacích vineval.

ZÁŘÍ

Henri Boillot

12. 9. 2019: UMĚNÍ ŠUMĚNÍ A METODA CHAMPENOISE

Metoda Champenoise neboli druhotného kvašení na lahvi dává šumivým vínům nejkomplexnější charakter. Vrcholem jsou samozřejmě vína z Champagne, jsou ale i další země a regiony, kde vznikají kousky, které překvapí svou nadstandardní kvalitou a někdy taky hodně příjemnou cenou. Přijďte porovnat parádní Cavu, skvělé Crémanty z různých regionů, Franciacortu, sekt z Anglie a samozřejmě špičkové Champagne...

Ochutnáme:

  • Juvé & Camps, Cava Brut Nature Grand Reserva, 2015
  • Domaine Louis de Grenelle, (Crémant) Saumur Brut "Grande Cuvée", AOC, NV
  • Chateau d´Orschwihr, Crémant d´Alsace Brut, AOC, 2010
  • Domaine Bohrmann, Crémant de Bourgogne Brut, AOC, 2015
  • Bellavista, Franciacorta "Cuvée" Brut, DOCG, NV
  • Ridgeview, Bloomsbury, 2014 (Anglie)
  • Stephen Tissot, Crémat de Jura "BBF", NV
  • Champagne Delamotte, Blanc de Blancs Brut, 2007
  • Champagne Krug "Grande Cuvée", NV

Cena: 2.150 Kč

Místo konání: Alifea, Zborovská 32, Praha 5; od 18 hodin
Rezervace: info@vineval.cz nebo telefonicky na 603-951-700.