Aktuální degustace vineval

Jak chutnají jednotlivé odrůdy a jak je poznat? Jak voní a chutná stejné víno z různých sklenic? Chutná víno jinak, když jej správně připravíme? Jak moc se liší stejné víno v mladém stádiu a v lahvové zralosti, a kdy je ten správný čas? Jaký vliv má na víno půda a jaký způsob vinifikace? Odpovědi na tyto i další otázky poznejte vlastními smysly na degustacích vineval.

ČERVEN

Henri Boillot

24. 6. 2019: HENRI BOILLOT A SROVNÁNÍ JEHO BÍLÝCH 1ER CRU

Henri Boillot je vynikající (organicky hospodařící) vinař z Meursault, který dokáže ve svých vínech vyjádřit terroir, ze kterého hrozny pocházejí. Jeho vína jsou skvěle hodnocená předními kritiky a jeho 1er Cru svou kvalitou často předčí některá Grand Cru. Tentokrát společně prozkoumáme, jak se v různých ročnících prezentují kousky ze stejné parcely, a také se zaměříme na styl vín z různých vinic ve výjimečném ročníku 2009, která jsou na počátku lahvové zralosti.
Poslední 2 místa

Ochutnáme:

  • Henri Boillot, Bourgogne Blanc, AOC, 2011
  • Henri Boillot, Bourgogne Blanc, AOC, 2010
  • Henri Boillot, Puligny-Montrachet 1er Cru "Clos de la Mouchere" Monopole, 2007
  • Henri Boillot, Puligny-Montrachet 1er Cru "Clos de la Mouchere" Monopole, 2008
  • Henri Boillot, Meursault 1er Cru "Les Charmes", 2009
  • Henri Boillot, Meursault 1er Cru "Les Poruzots", 2009
  • Henri Boillot, Chassagne-Montrachet 1er Cru "Les Chaumées", 2009
  • Henri Boillot, Puligny-Montrachet 1er Cru "Les Pucelles", 2009

Cena: 2.990 Kč

Místo konání: Alifea, Zborovská 32, Praha 5; od 18 hodin
Rezervace: info@vineval.cz nebo telefonicky na 603-951-700.