Červnové tipy vineval

Červen je v tipech vineval hodně seriózní. Na programu jsou totiž kousky z Kalifornie, jenže z úplně jiného výkonnostního koše, než jsou lidi v Česku ze supermarketů zvyklí. Tohle je první liga. Úžasně šťavnatá, plná a strukturovaná vína renomovaných producentů, která jsem nedávno objevil na americké ambasádě a která se do Čech poměrně čerstvě dovážejí.

 

Davis Bynum, Chardonnay River West Vineyard, 2014

Kalifornie, USA

Popis vína: Vůně je intenzívní, plná a srovnaná, ovocná (bílé broskve, bílý meloun, citrusová linka), s citelnou vanilkou a jemnou mineralitou. Chuť na vůni navazuje, ale čím více se víno otevírá, tím jde více do citrusů, přidává se i citrusová hořčinka. Víno je velmi dobře postavené, báječně šťavnaté a chuťově vyvážené, má plnější tělo a dlouhou perzistenci.

Příprava: Otevřete 3 hodiny před konzumací, nebo přelijte na hodinku do karafy.
Teplota: 14 až 17 °C
Sklo: Pinot Noir (foto 1)
Gastronomie: Losos na másle s bramborovo-celerovým pyré, krevetové rizoto.


Přihlašte se a čtěte celý článek.