Zářijové tipy vineval

Léto se pomalu chýlí ke svému závěru a teplejší dny střídají chladnější večery. Odpoledne si zpříjemníme ještě něčím svěžím a lákavě pitelným, v podvečer si dopřejeme něco nazrálejšího a plnějšího. A až se ochladí, přejdeme na červená. První, už částečně podzimní tipy jsou tady, aby vám zpříjemnily dny a přinesly zábavu i po návratech z dovolených…

Karl Haimerl, Grüner Veltliner „Kirchgraben“ Trocken, 2016

Kamptal Rakousko

Popis vína: Vůně je plnější a intenzívní, srovnaná a odrůdově typická, ovocná (citrusy, bílé broskve) s příjemnou mineralitou. Chuť na vůni navazuje. Víno je velmi dobře postavené, krásně šťavnaté a srovnané, má plnější tělo a delší perzistenci s jemnou citrusovou hořčinkou v závěru.

Příprava: Otevřete půlhodinku před konzumací, nepřelívejte do karafy.

Teplota: 10 až 12 °C
Sklo: Riesling ( foto 1)
Gastronomie: Zeleninový salát, sladkovodní ryby, kravské sýry


Přihlašte se a čtěte celý článek.